Best sushi in Constanta

SUSHI by SUSHICO

0751124300
Luni - Duminica: 12.00 - 21.00
Ne găsești și pe Facebook

© 2020 CTWalk.ro

(c) 2020 CTWalk.ro

Back to top
a

Cum sa mananci sushi

Sushi-ul este consumat de obicei cu trei tipuri diferite de condimente:

Sos de soia – Aproape toate tipurile de sushi sunt consumate cu sos de soia, cu excepția câtorva mai selecte, cum ar fi anago. Toarnă niște sos de soia într-un vas mic și înmoaie-ți sushi acolo înainte de a mânca, spre deosebire de a turna direct sosul pe sushi!

Wasabi – Cele mai multe sushi nigiri vin și cu wasabi, sau „hrean japonez”. Această pastă verde înțepătoare sporește delicioasa sushi, adăugându-i un pic de “șoc” și reduce riscul de intoxicații alimentare, deși mulți japonezi cât și străini se feresc de acesta, din cauza gustului puternic.

Shoga – Un alt condiment „controversat” esențial pentru sushi este shoga (numit și gari) sau ghimbir murat. Din nou, condimentele sale sperie mai mult decât câteva persoane, dar, ca și wasabi, are proprietăți antibacteriene. Un bonus suplimentar: în cazul în care ai pus prea mult wasabi pe sushi și ți-ai dat seama de asta prea târziu, acest condiment roz-portocaliu anulează furnicăturile acestuia!

Iată câteva sfaturi și maniere pentru consumul de sushi (de obicei, aplicat atunci când mănânci la restaurante cu sushi adecvate):

• Nu vă dați cu un parfum puternic când serviți masa, deoarece distrage de la gustul delicat al sushi-ului.

• În ciuda părerii generale, sushi poate fi mâncat fie folosind mâinile fie folosind bețișoarele – ambele sunt perfect corecte, cu excepția cazului sashimi, unde se folosesc doar bețișoare.

• Înmuierea orezului în sos de soia anulează gustul sushi. Pentru a vă asigura că acest lucru nu se va întâmpla, pentru nigiri-zushi, luați sushi, întoarceți-l și înmuiați aproximativ o treime sau jumătate din pește în sosul de soia.

• Pentru gunkan-maki și maki-zushi, să puneți sos de soia pe orez e inevitabil- pur și simplu asigurați-vă că nu puneți prea mult pe el; doar o cantitate mică ar trebui să fie bine.

• Pentru gunkan-maki, un mod elegant ce nu dă greș de a aplica sosul de soia este să scufundați ghimbirul murat în sosul de soia, apoi folosiți-l ca o „perie”. Dacă gunkan-maki vine cu castraveți feliați, scufundați-i în sosul de soia (în locul întregului lucru) înainte de a mânca.

• În general, s-a spus că sushi are un gust mai bun atunci când se mănâncă cu orez, dar acest lucru este valabil în funcție de preferințe.

• Deși nu există o ordine corectă de a mânca sushi, se recomandă, în general, să începeți cu pește cu aromă subtilă (de obicei cu carne albă, cum ar fi florele sau prăbușitorul) înainte de a trece la cele cu aromă mai puternică, cum ar fi tonul și ariciul de mare . Acestea fiind spuse, ar trebui să te bucuri de sushi în felul tău!

• Serviți niște shoga sau ceai între bucăți de sushi pentru a vă curăța paleta de gust și a vă reîmprospăta gura; ca și shoga, ceaiul servește ca antibacterian. Această practică își are originea în momentul în care nigiri-zushi a fost introdusă pentru prima dată; shoga, wasabi și ceaiul au fost cruciale într-o perioadă în care metodele de conservare a peștilor cruzi nu erau la fel de dezvoltate.

• Mâncați sushi dintr-o singură îmbucătură, pentru a vă bucura de gustul armonios al orezului și al ingredientului. Nu mâncați peștele și orezul separat (cu excepția chirashi-zushi)!

• Deși nu este nevoie să vă grăbiți, cel mai bine este ca sushi să fie consumat imediat ce este servit, în special pentru cei cu alge marine.

• Dacă nu vă place wasabi, asigurați-vă că spuneți asta ospătarului în prealabil – aproape toate bucățile de sushi vin cu wasabi în interiorul lor ca fel implicit. Pe de altă parte, dacă vă place foarte mult wasabi, puteți cere întotdeauna mai mult (la fel cu shoga).

• Nu uitați să spuneți „Itadakimasu” înainte de a mânca și „Gochisousama” după!

Cart
  • No products in the cart.