Best sushi in Constanta

SUSHI by SUSHICO

0751124300
Luni - Duminica: 12.00 - 21.00
Ne găsești și pe Facebook

© 2020 CTWalk.ro

(c) 2020 CTWalk.ro

Back to top

Istoria sushi

Inițial, „sushi” a fost o formă de conservare a peștilor, introdusă în Japonia în secolul al VIII-lea din Asia de Sud-Est; aceasta presupunea înfășurarea unei bucăți de pește tăiat în orez fermentat. Acest lucru a permis depozitarea peștilor timp de câteva luni, dar, în mod surprinzător, orezul a fost aruncat. Ulterior, peștele conservat a fost mâncat cu orez, mâncarea de bază din Japonia și a fost numit nare-zushi, care poate fi găsit și astăzi.

De-a lungul anilor, nare-zushi a evoluat în funcție de specialitățile fiecărei regiuni; în Osaka, oshi-zushi a devenit popular, în timp ce Shiga este încă renumit pentru funa-zushi din Lacul Biwa.

Haya-zushi, sau „sushi rapid”, a fost inventat la începutul secolului al XIX-lea de Hanaya Yohei (există un lanț de restaurante japonez numit după el), iar aceasta este forma de sushi cunoscută în întreaga lume, numită acum nigiri-zushi . Pește proaspăt din Golful Edo (actuala Tokyo) a fost mâncat cu orez cu oțet, iar sushi yatai (standuri alimentare) au apărut peste tot în Tokyo. S-a apreciat că această formă de sushi a devenit populară în toată Japonia din cauza cutremurului Kanto din 1923, ceea ce a determinat ca bucătarii sushi din Tokyo să se auto-evacueze în orașele lor natale și să răspândească cultura sushi în aceste locuri.

Cart
  • No products in the cart.