Best sushi in Constanta

SUSHI by SUSHICO

0751124300
Luni - Duminica: 12.00 - 21.00
Ne găsești și pe Facebook

© 2020 CTWalk.ro

(c) 2020 CTWalk.ro

Back to top

TIPURI DE SUSHI

Sushi există în nenumărate variante și forme, fiecare regiune fiind specializată în varii specii de pești și stiluri diferite de gătit. Mai jos sunt câteva dintre tipurile de bază de sushi:

Nigiri-zushi – Cel mai frecvent tip de sushi; implică o felie de pește crud sau un alt topping deasupra unei movile alungite de orez. Cunoscut și sub denumirea de sushi Edo-mae

Gunkan-maki – La fel ca un nigiri-zushi, dar cu o bucată de alge înfășurate în jurul lui. Ariciul de mare și roșca de somon sunt adesea sub formă de gunkan-maki

Maki-zushi – O rolă de sushi, pește crud și alte ingrediente învelite în orez și alge marine și deseori mâncate cu mâna. Acestea vin în diferite dimensiuni, cum ar fi futo-maki (rola groasă) și hoso-maki (rola subțire)

Temaki-zushi – Este asemenea maki-zushi, dar are o formă conică și este mâncat cu mâna.

Chirashi-zushi – Bucăți de pește crud așezat deasupra unui bol de orez; recomandat celor care doresc să încerce o varietate de pește sau o porție mare din același tip de pește, la un preț potrivit. Cuvântul se traduce: „sushi împrăștiat”

Inari-zushi – Orez cu oțet în interiorul unei pungi cu tofu prăjit aromat

Nare-zushi – O formă tradițională de sushi fermentat

Oshi-zushi – Peștele tratat și orezul presat într-o cutie sau altă formă; popular în Osaka și regiunea Kansai. Cuvântul se traduce: „Sushi presat”

Sashimi – Felii de pește crud (fără orez)

Cart
  • No products in the cart.